Home

Zona de excludere cernobîl

Cernobîl. Zona de excludere - Wikipedi

  1. Cernobîl. Zona de excludere (în rusă Черно́быль. Зо́на отчужде́ния) este un serial rusesc de mister care a fost difuzat pe canalele de televizune rusești TNT și TV-3.. Premiera primului sezon al serialului a avut loc la data de 13 octombrie 2014, pe canalul TNT, iar premiera celui de-al doilea sezon, pe 10 noiembrie 2017, pe canalul TV-3
  2. Zona de excludere Cernobîl, stabilită în 1986 în urma accidentului de la Cernobîl Zona de excludere Fukushima, stabilită în 2011 în urma accidentului de la Fukushima-Daiichi Poligoanele de testare ale armelor nucleare (de exemplu, poligoanele Semipalatinsk , Nevada etc.) au fost sau sunt - la rândul lor - zone de excludere.
  3. Dar astăzi, la 33 de ani după accident, zona de excludere de la Cernobîl, o regiune din Ucraina şi Belarusul de astăzi, este locuită de urşi bruni, bizoni, , lupi, râşi, cai Przewalski, peste 200 de specii de păsări şi multe alte animale

Zonă de excludere - Wikipedi

Zona de excludere Cernobîl a devenit un refugiu pentru

  1. Animalele care trăiesc în zona de excludere din jurul Cernobîlului manifestă o rată a mortalității mai mare, un număr crescut de mutații genetice și rată de înmulțire scăzută. Ai putea crede că celelalte reactoare de la Cernobîl au fost oprite imediat, dar 3 dintre ele au fost repornite și folosite pentru o perioadă de încă.
  2. Cernobîl. Zona de excludere; Ultima modificare pe 1 iulie 2021, la 00:55. Conținutul este disponibil sub CC BY-SA 3.0, exceptând cazurile în care se specifică altfel. Ultima editare a paginii a fost efectuată la 1 iulie 2021, ora 00:55. Acest text.
  3. Incendiile izbucnite în zona de excludere a centralei electrice nucleare de la Cernobîl readuc în memoria oamenilor tragedia petrecută în urmă cu 34 de ani în fosta Uniune Sovietică. Atunci, ca și acum, principalul motiv de îngrijorare îl reprezintau radiațiile nuclare, un inamic invizibil care luptă murdar, neținând cont de barierele instalate și păzite de militari, ori.
  4. Câteva sute de persoane s-au întors în zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobîl, calificată de autorităţi ca nelocuibilă. Fotografa ucraineană Alina Rudya le-a.
  5. Ucraina a semnalat o creștere a nivelului de radioactivitate în zona de excludere de la Cernobîl, acolo unde echipele de pompieri se confruntă cu un incendiu de proporții. Flăcările au cuprins o suprafață de 100 de hectare în pădurea din jurul centralei. Șeful serviciului de inspecție ecologică a declarat că pe anumite porțiuni.
  6. Cernobîl, 1986. Dezastrul nuclear lăsat în urmă zeci de sate fantomă, după ce locuitorii au fugit de teama intoxicației cu radiații. Acum, un grup de oameni a ales să se întoarcă la casele ce stau să cadă din zona de excludere. Într-o seară frumoasă de vară, Maryna Kovalenko se joacă cu fiicele ei în curtea din spatele casei
  7. Zona morţii sau Zona de excludere defineşte perimetrul care a fost evacuat de armata sovietică după catastrofa petrecută la Cernobîl pe 26 aprilie 1986. Solul şi anumite suprafeţe de pădure sunt în continuare radioactive. În lipsa oamenilor Zona morţii (Zona de excludere) se transformă într-o rezervaţie naturală, în care trăiesc plante şi animale pe.

Zona morţii de la Cernobîl - un teritoriu otrăvit de radiaţii, ce se întinde pe 2.600 de kilometri pătraţi. Cunoscut oficial drept zona de excludere. Perimetrul a fost evacuat de armata sovietică după ziua de 26 aprilie 1986, când reactorul numărul 4 al centralei atomice de la Cernobîl a explodat Incendiul s-a declanșat în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl în 4 aprilie 2020 și s-a extins pe aproximativ 35 hectare. Autoritățile ucrainiene au intensificat monitorizarea radioactivității în zona de excludere a CNE Cernobîl și în zonele unde populația a fost strămutată că urmare a accidentului din aprilie.

Astfel, în prezent, aproximativ 1,6 milioane de oameni trăiesc și lucrează în Hiroshima și Nagasaki, în timp ce zona de excludere de la Cernobîl este pustie. Materialul atomic detonat peste Hiroshima a folosit Uraniu-235, dar la Nagasaki avea Plutoniu-239. Dar uraniul de la Hiroshima a fost doar 1% eficient, în timp ce plutoniul a avut. Incendiul s-a declanșat în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl în 4 aprilie 2020 și s-a extins pe aproximativ 35 hectare. Autoritățile ucrainiene monitorizează radioactivitatea în zona de excludere a CNE Cernobîl și în zonele unde populația a fost strămutată că urmare a accidentului din aprilie 1986 Articolul Zona de excludere de la Cernobîl este un subiect de care se ocupă Proiectul Ucraina, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre Ucraina Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.: Ciot: Acest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.: Neclasifica Cernobîl (în ucraineană Чорнобиль, transliterat: Ciornobîl, în rusă Чернобыль, transliterat: Cernobîl) este un oraș raional din raionul Ivankiv, regiunea Kiev, Ucraina. În afara localității principale, nu cuprinde și alte sate.. Orașul a fost părăsit în anul 1986 din cauza accidentului nuclear de la centrala nucleară de la Cernobîl, care se află la 14,5 km.

Zona de excudere de la Cernobîl arde de aproape trei

Un incendiu puternic a izbucnit în zona de excludere din jurul centralei nucleare din Cernobîl - potrivit autorităților, pentru stingerea focului au fost mobilizate aproape 400 de persoane și 90 de unități de tehnică De nouă ani, zona de excludere din preajma Centrale Nucleare Cernobîl, fostul orășel Pripyat, a devenit un punct de atracție pentru amatorii turismului extrem. 25.09.2020, Sputnik Moldova-Români

35 de ani de la explozia de la Cernobîl, cea mai mare

Cernobîl. Zona de excludere (în rusă Черно́быль. Зо́на отчужде́ния) este un serial rusesc de mister care a fost difuzat pe canalele de televizune rusești TNT și TV-3.. Premiera primului sezon al serialului a avut loc la data de 13 octombrie 2014, pe canalul TNT, iar premiera celui de-al doilea sezon, pe 10 noiembrie 2017, pe canalul TV-3 Chiar și după cei 32 de ani care s-au scurs de la tragedia de la Cernobîl, în pofida faptului că aflarea în zona Centralei atomoelectrice este încă periculoasă, interesul pentru acest loc rămâne constant. Locuri în delăsare, ruine, tehnică părăsită și orașul-fantomă îi atrag pe stalkeri și turiști Zona de excludere din Cernobîl se întinde pe 1.600 de mile și nu va fi în siguranță pentru oameni încă 20.000 de ani Vizualizați galeria. Crăpătura nucleară epică din 1986 a lăsat o suprafață de 1.600 de mile pătrate, cunoscută sub numele de zona de excludere din Cernobîl, total nelocuibilă pentru oameni Incendiile forestiere din zona de excludere din Cernobîl 2020 - 2020 Chernobyl Exclusion Zone wildfires. De la Wikipedia, enciclopedia liberă . Incendiile de forță din zona de excludere a Cernobilului 2020 ; Incendii în zona de excludere din Cernobîl la 12 aprilie 2020 . Locație Ucraina : Statistici.

Zona morţii de la Cernobîl - un teritoriu otrăvit de radiaţii - se întinde pe 2.600 de km pătraţi. Este cunoscut oficial drept zona de excludere. Este perimetrul care a fost evacuat de armata sovietică după ziua de 26 aprilie 1986. 56 de oameni au murit imediat sau în lunile ce au urmat În zona din jurul centralei de la Cernobîl, timpul a rămas înghețat. Fotograful Darmon Richter a explorat această zonă și monumentele rămase dinainte de 1986. Acesta spune că în multe părți din zona de excludere, autoritățile ucrainene le permit foștilor rezidenți să își viziteze vechile sate o dată pe an Ocupând o suprafaţă echivalentă cu cea a Luxemburgului, zona de excludere din jurul Cernobîl înconjoară pe o rază de 30 de kilometri centrala nucleară ce a fost avariată atunci când cel de-al patrulea reactor al său a explodat în data de 26 aprilie 1986. Recent, HBO a produs o mini-serie dedicată accidentului nuclear zona de excludere cernobil: avem 1 stiri despre zona de excludere cernobil. Citeste acum toate articole despre zona de excludere cernobil pe Digi24.r Băutura se numește Atomic și e produsă de cercetătorii care lucrează în zona de excludere de 4.000 de kilometri pătrați din jurul centralei. Cercetările lor au inclus de-a lungul anilor și diverse experimente cu plantații, pentru a afla dacă cerealele și alte alimente crescute în zonă sunt sau nu sigure pentru oameni

Misterul cailor sălbatici de la Cernobîl Digi2

Zona de excludere este aproape la fel de mare ca Luxemburg. Cernobîl, un paradis neașteptat pentru sălbăticiuni Autoritățile ucrainene au spus că zona nu va mai putea fi locuită pentru încă 24.000 de ani. Însă, între timp, a devenit un paradis neașteptat pentru viața sălbatică, cerbii și căprioarele putând fi observate. Explozia de la Cernobîl, din fosta Uniune Sovietică, a provocat o emisie de câteva tone de materii radioactive în atmosferă. Însă această explozie de mari proporţii nu a fost, din fericire, decât una termică.Nu a avut loc o explozie nucleară. Reactorul distrus conţinea 180 de tone de uraniu îmbogăţit. Dacă s-ar fi produs o explozie nucleară, consecinţele ar fi fost mult mai. Mariyka, așa cum îi scriu numele ziarele occidentale, sau Marika, așa cum este numele ei ucrainean, a fost singurul bebeluș care s-a născut în zona de excludere de la Cernobîl, instituită după dezastrul din 1986. Astăzi, ea este o tânără sănătoasă și se apropie de a 20-a sa aniversare Particule radioactive de la incendiul izbucnit în zona Cernobîl sunt purtate de vânt, situația este îngrijorătoare la granița cu România, anunță Digi24.ro. Incendiul care s-a declanșat în zona de excludere. a centralei nucleare de la Cernobîl în 4 aprilie 2020 s-a extins pe aproximativ 35 hectare. Autoritățile ucrainiene au.

Mituri despre Cernobîl Societate DW 26

IV. INAMICUL INVIZIBIL / 175 11. Tăcere de moarte / 177 12. Zona de Excludere / 193 13. Sindromul China / 206 14. Socotirea vieților / 229 V. JUDECATA / 241 15 Nivel crescut de radiatii la Cernobil, dupa un incendiu de padure chiar in zona de excludere din jurul centralei - UPDATE Autoritatile ucrainene au mobilizat duminica aviatia pentru a lupta impotriva unui incendiu forestier care a izbucnit in ajun in zona de excludere din jurul centralei de la Cernobil, unde in 1986 a avut loc cel mai grav accident nuclear din istorie, informeaza AFP Cernobîl: Zona de excludere ( rusă : Чернобыль: Зона отчуждения , translit. Cernobîl: Zona otchuzhdeniya ) este un serial de mister rus, thriller, dramă, care se concentrează pe cinci prieteni care merg în zona de excludere din Cernobîl pentru a restitui banii furați. Acolo dau peste pericolele și misterele Zonei. Acesta este primul lungmetraj, care a fost. Ucraina vrea să înscrie Cernobîl în patrimoniul mondial UNESCO. 13 decembrie 12:12 PM. Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO Peste 400 de pompieri ucraineni luptă împotriva unui important incendiu în zona de excludere de la Cernobîl, iar autorităţile vor să liniştească, însă organizaţia Greenpeace avertizează că incendiul, care face ravagii de la 4 aprilie se apropie periculos de centrală şi de află la aproximativ 1,5 kilometri de arca ce acoperă reactorul care a explodat în aprilie 1986.

Un incendiu forestier a izbucnit sâmbătă în zona de excludere din jurul fostei centrale Cernobîl, locul celui mai grav accident nuclear din istorie. Ştiri pe aceeaşi temă Medic SMURD, despre experienţa cu un pacient bolnav de COVID-19: Mi-a.. Zona morții de la Cernobîl - un teritoriu otrăvit de radiații - se întinde pe 2.600 de km pătrați. Este cunoscut oficial drept zona de excludere. Este perimetrul care a fost evacuat de armata sovietică după ziua de 26 aprilie 1986. 56 de oameni au murit imediat sau în lunile ce au urmat Iar efectele contaminării se simt şi acum, după 35 de ani. Ucraina vrea să înscrie Cernobîl în patrimoniul mondial UNESCO. Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO Salvează articol; Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO, informează Agerpres.ro.. Pentru a le proteja de efectele trecerii timpului şi pentru a favoriza fluxurile de turişti, autorităţile de la Kiev doresc ca aceste vestigii. Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru a le proteja de efectele trecerii timpului şi pentru a favoriza fluxurile de turişti, autorităţile de la Kiev doresc ca aceste vestigii, devenite martori a

Ucraina vrea să transforme Cernobîl într-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, la 20 de ani de la închiderea ultimului său reactor funcțional. Zona de excludere din Cernobîl este deja o atracție de renume mondial. Turiștii vin în Ucraina din cauza asta. Din păcate, acest loc nu are un statut oficial Efectele contaminării se simt şi acum, după 35 de ani. Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO Autoritățile din Ucraina au confiscat peste 1.500 de sticle de votcă produsă din merele cultivate în zona de excludere din jurul centralei nucleare Cernobîl. Băutura, numită Atomik, este primul produs de consum care provine din zonă de la dezastrul din anul 1986, potrivit The Chernobyl Spirit Company Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO, informează AFP. Pentru a le proteja de efectele trecerii timpului şi pentru a favoriza fluxurile de turişti, autorităţile de la Kiev. Incendiul de pădure care devastează zona de excludere din jurul Centralei Nucleare Cernobîl continuă să se extindă, iar suprafaţa cuprinsă de flăcări a crescut de trei ori, din cauza rafalelor de vânt. însă radioactivitatea nu a crescut, au anunţat autorităţile ucrainene, relatează AFP, potrivit news.ro

Zona de excludere din apropierea Centralei Nucleare de la Chernobyl devine o destinație turistică tot mai populară, mai ales după succesul serialului HBO... 14.06.2019, Sputnik Moldova-Români În zona de excludere de la Cernobîl a funcţionat unul dintre cele mai puternice radare deţinute vreodată de Uniunea Sovietică. Duga-1 era, de fapt, o unitate militară de radiolocaţie, care deţinea un performant sistem de interceptare a semnalelor eventualelor rachete pe care adversarii URSS ar fi putut să le îndrepte. Cernobâl, un incendiu face ca radiațiile să crească în zona de excludere. Pompierii la serviciu. Un eveniment grav a avut loc, mai ales dacă luăm în considerare punctul de vedere extrem de problematic al sănătății (Coronavirus): în urmă cu câteva ore a avut loc un incendiu în zonă de excludere Din Cernobîl Nivelul radiațiilor, în creștere. Arde o parte din pădurea de la Cernobîl. Pompierii din zona de excludere de la Cernobîl, din nordul Ucrainei, au intrat luni în a treia zi de luptă cu incendiul de pădure din regiune, care este în continuare contaminată cu radiaţii în urma accidentului nuclear din 1986, relatează dpa Realizatorul serialului Cernobîl, Craig Mazin, le cere vizitatorilor care se aventurează în Prîpeat, orașul părăsit din zona de excludere a centralei nucleare, să respecte memoria tragediei și să nu transforme totul într-o ședință de selfie-uri pe Instagram, transmite The Guardian.. Recordul de audiență înregistrat de serialul Cernobîl, realizat de HBO și Sky.

Zona morţii de la Cernobîl - un teritoriu otrăvit de radiaţii - se întinde pe 2.600 de km pătraţi. Este cunoscut oficial drept zona de excludere. Este perimetrul care a fost evacuat de armata sovietică după ziua de 26 aprilie 1986. Foto: Profimedia Images. 56 de oameni au murit imediat sau în lunile ce au urmat Incendiu de vegetaţie, în Zona de Excludere de la Cernobîl . 06/04/2020 06/04/2020 Doina . Distribuie acest articol! Este alertă în Ucraina din cauza unui incendiu de vegetaţie care a izbucnit în Zona de Excludere de la Cernobîl. Potrivit autorităţilor, nivelul de radiaţii în zonele afectate de flăcări a crescut simţitor.. Sute de câini maidanezi au învăţat să supravieţuiască în pădurile din zona de excludere, majoritatea animalelor fiind urmaşi ai celor lăsate în urmă după dezastrul nuclear, atunci când locuitorilor li s-a interzis să-şi ia animalele de companie cu ei, informează The Guardian. În urma dezastrului de la Cernobîl din 1986. Turismul în zona de excludere a centralei atomice ucrainene de la Cernobîl a înregistrat un nou record fiind vizitat de aproape 75.000 de turişti până în august anul acesta. Anul acesta s-a stabilit deja un nou record de vizite în zona de excludere, de aproximativ 30 de kilometri în jurul centralei, a informat Agenţia care.

Unele porţiuni ale Insulelor Marshall, mai periculoaseAutoritățile din Ucraina au confiscat un lot de votcă

Peste 1.000 de pompieri lucrau duminică în zona de excludere contaminată de la Cernobîl, făcând eforturi de aproape de peste trei săptămâni pentru a stinge incendiile de pădure în regiune, în contextul împlinirii a 34 de ani de la catastrofa nucleară din 1986, potrivit dpa Zona de excludere este un perimetru de aproximativ 2.500 de kilometri pătraţi, care are în centrul lui reactorul, și în care nu ar trebui să locuiască nicio persoană. În fapt însă, 1.200 de persoane, în majoritate vârstnici, s-au întors la casele lor după evacuare, uneori după călătorii istovitoare și strategii de păcălire. O echipa de cercetatori a creat primul produs comercial din ingrediente din zona de excludere de la Cernobil. Votca Atomik este realizata din secara si apa din zona abandonata din jurul centralei nucleare, iar cercetatorii spun ca nu este mai radioactiva decat oricare alta votca, potrivit bbc.com

15 lucruri pe care nu le știai despre Cernobîl

Accidentul de la centrala nucleară a provocat mii de probleme de sănătate și a transformat o zonă care era foarte populată într-un oraș fantomă, ducând chiar la crearea unei zone de excludere de aproximativ 2.600 km².. Cu toate acestea, astăzi, zona de excludere de la Cernobîl nu este lipsită de viață, pentru că lupii, mistreții și urșii s-au întors de mai mulți ani în. Cum arată Cernobîlul la 35 de ani de la accident și câte victime au fost înregistrate. Interesant este că în ciuda anilor scurși, este încă dificil de estimat un număr precis al victimelor produse de evenimentele de la Cernobîl. În primul rând, secretizarea din timpul sovietic a îngreunat numărarea celor care au avut de suferit.. Listele erau incomplete și ulterior. Zona de Excludere are o concentratie mare de radiatie in continuare, motiv pentru care resedinta in acea zona e ilegala, scrie Newsweek. Desi e ilegal sa traiesti in Zona de Excludere, unii oameni inca mai locuiesc acolo. Expertii estimeaza ca 130-150 de oameni inca mai traiesc in Zona

Vodcă de la Cernobîl, băutura cu ingrediente realizate în zona de excludere din jurul centralei nucleare 9 Aug 2019 Citește mai multe Radiații de 1.000 de ori mai intense decât la Cernobîl sau Fukushima, într-un paradis tropical! 19 Iul 2019 Citește mai mult Zona de excludere a fost evacuată după explozia de la Cernobîl. După câteva luni însă, unii locuitori se mutau înapoi, sfidând autorităţile ucrainene Dar zona de excludere de la Cernobîl nu este lipsită de viață. Lupii, vierii și urșii s-au întors în pădurile luxuriante din jurul vechii centrale nucleare. Și atunci când vine vorba de vegetație, în special de viața vegetală cea mai vulnerabilă și cea mai expusă, aceasta nu a murit niciodată.. Incendiile de pădure din zona de excludere a fostei centrale nucleare de la Cernobîl au făcut din capitala Kiev cel mai poluat oraş din lume, oferindu-le locuitorilor acestuia un nou motiv să rămână în case, în afara coronavirusului, relatează vineri agenţia R Cum arată zona de excludere după explozia de la Cernobîl - GALERIE FOTO . 2 months ago 13 . ARTICLE AD. În urmă cu 35 de ani, la 26 aprilie 1986, a explodat reactorul 4 de la centrala nucleară de la Cernobîl, accident survenit în urma unui lung șir de erori umane care avea să fie catalogat drept cel mai grav din istoria nucleară.

Ne apropiem de bariera care marchează intrarea în Zona de Excludere. De aici încolo, nivelul radiației va creste, în special pe porțiunile unde nu este beton sau asfalt. În timp ce așteptăm controlul documentelor, la fața locului mai sosesc încă trei autocare cu turiști. Cernobîl-ul atrage Vodca de la Cernobîl, la fel de radioactivă ca orice altă vodcă Vodca artizanală, Atomik, realizată cu cereale și apă din zona de excludere de la Cernobîl, era în 2019 primul produs de consum care a venit din zona abandonată din jurul centralei nucleare avariate Prîpeat este un adevărat oraș-fantomă din Ucraina, părăsit demult de locuitori. Motivul? Ei bine, orașul face parte din zona de excludere Cernobîl, acea suprafață puternic contaminată de radiații din jurul centralei nucleare care a explodat în 1986

De ce locuiesc oameni la Hiroshima și Nagasaki, dar nu și

Incendiile de pădure din zona de excludere a fostei centrale nucleare de la Cernobîl persistă de aproape trei săptămâni. Iar astăzi focul a fost întețit de vântul puternic, relatează agenţia DPA Zona de excludere Cernobîl cuprinde, pe o rază de 30 de kilometri, centrala nucleară şi teritoriile puternic contaminate după accidentul nuclear din 1986. În aprilie 1986, un reactor de la centrala nucleară din Cernobîl a explodat, devenind cea mai mare catastrofă nucleară din istorie

Din cauza contaminării radioactive, la început se spunea că zona de excludere de la Cernobîl va rămâne nelocuită timp de peste 20.000 de ani, iar Cernobîlul se va transforma într-un deșert lipsit de viață. Trei decenii mai târziu, numeroase studii arătau că o comunitate animală diversă și destul de semnificativă ca număr se. Ocupând o suprafaţă echivalentă cu cea a Luxemburgului, zona de excludere din jurul Cernobîl înconjoară pe o rază de 30 de kilometri centrala nucleară ce a fost avariată atunci când cel de-al patrulea reactor al său a explodat în data de 26 aprilie 1986. După ce a încercat într-o primă fază să ascundă producerea accidentului. Zona de excludere este o suprafaţă circulară cu raza de 30 de km şi centrul Reactorul nr. 4. Această arie este aparent păzită de armată. Se află la graniţa Ucrainei cu Belarusul, fiecare dintre cele două ţări gestionând suprafeţe aproximativ egale. Pentru a pătrunde în ea legal, ai nevoie de aprobare specială

După accidentul nuclear de la Cernobîl, 115.000 de oameni au fost evacuați din zona de excludere în 1986. În anii următori, încă 220.000 de persoane au fost nevoite să plece. Pripiat, un oraș cu 50.000 de locuitori, a fost evacuat la 36 de ore după producerea exploziei Zona de excludere din Cernobîl este o zonă în mare parte interzisă, acoperind peste 1.600 mile pătrate în jurul accidentului. Zona de excludere este un fel de refugiu radioactiv pentru animale sălbatice. Animalele sunt radioactive deoarece mănâncă alimente radioactive, deci pot produce mai puțini tineri și poartă descendenți mutați Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru a le proteja de efectele trecerii timpului şi pentru a favoriza fluxurile de turişti, autorităţile de la Kiev doresc ca aceste vestigii, devenite martori ai

Un incendiu de proporții a izbucnit la Cernobîl/ VIDEO. Un important incendiu a izbucnit marţi în zona de excludere din jurul centralei accidentale de la Cernobîl, au anunţat autorităţile ucrainene, dând asigurări că nu s-a detectat vreo creştere periculoasă a nivelului radiţiilor, relatează AFP Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în prezent, nu există un risc radiologic pentru sănătatea populaţiei Republicii Moldova, ca urmare a evoluţiei de ultimul moment a stării fondului radioactiv survenite în urma incendiului din zona de excludere a CNE Cernobîl, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.. ANSP, inclusiv CSP Bălți, monitorizează permanent nivelul. Situația în perimetrul de incendiu din zona de excludere este dificilă. Pompierii se asigură că incendiul nu ajunge la Pripyat. Șeful Asociației operatorilor de turism din Cernobîl, Yaroslav Yemelyanenko, a povestit pentru Censor.NET: Nimeni nu are voie în zonă, nici mass-media Incendiu de pădure în zona fostei centrale de la Cernobîl. Intervin două avioane și un elicopter Două avioane, un elicopter și peste o sută de pompieri acționează, duminică, pentru a stinge un incendiu de pădure izbucnit în zona de excludere a fostei centrale nucleare de la Cernobîl (Ucraina) Zona de excludere servește pentru a proteja rezidenții din zonele adiacente, în special de căderea radioactivă. Stabilirea zonei de excludere a fost însoțită de evacuarea orașelor Pripyat și Cernobîl, precum și a Kopatschi și a altor sate situate în această zonă

VIDEO // Cai sălbatici în zona Cernobîl, la 35 de ani de la accidentul nuclear. De către. D I. -. aprilie 24, 2021. 352. 0. ads. La 35 de ani după cel mai grav accident nuclear din istorie, explozia reactorului 4 al centralei nucleare de la Cernobîl (26 aprilie 1986), natura şi-a reintrat pe deplin în drepturi, vegetaţia acoperind. Incendiu de pădure în zona de excludere de la Cernobîl. Autorităţile ucrainene au mobilizat duminică aviaţia pentru a lupta împotriva unui incendiu forestier care a izbucnit în ajun în zona de excludere din jurul centralei de la Cernobâl, unde în 1986 a avut loc cel mai grav accident nuclear din istorie, informează AFP, potrivit. Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO, scrie digi24.ro. Pentru a le proteja de efectele trecerii timpului şi pentru a favoriza fluxurile de turişti, autorităţile de la Kiev doresc ca aceste vestigii, devenite [

Oamenii de știință nu au explicație! Misterul cailorNumăr record de turişti la Cernobîl în zona de excludereAGORA - Cernobîl, tot mai vizitat de turiștiLa ce sa ne asteptam? Un INCENDIU DE PROPORTII a izbucnitGALERIE FOTO: Cum arată astăzi stadionul din Cernobîl, laIncendiul de la Cernobîl